DocsBarcelona del mes

Des del 24 de febrer, la Bisbal formarà part de la xarxa ‘El documental del mes’, una prolongació del Festival Internacional DocsBarcelona. La idea del projecte és acostar el cinema documental al màxim nombre d’espectadors possible, portant-lo a sales d’arreu del territori.

En el cas de la Bisbal d’Empordà, els documentals es projectaran cada darrer divendres de cada mes a les 20h, a la Sala d’actes de l’Arxiu comarcal del Baix Empordà. L’entrada serà gratuïta.

L’Antoni Martí, cineasta i membre del festival, farà un seguiment dels documentals, elaborant un petit comentari de cada peça i dinamitzant les projeccions.

Estigueu atents perquè la programació s’anirà actualitzant mensualment aquí.

Sobre l’Antoni Martí
Antoni-Marti

Nascut a Barcelona l’any 1947, estudia Publicitat a l’Escola Massana entre 1966 i 1972. La seva activitat cinematogràfica comença juntament amb Albert Abril, Quim Monzó, Dolors Fuster, Juli Cuartero, Roser Fradera, Quim Sota, Ernest Costa… dins del format subestàndard amb el rodatge d’una vintena de films entre 1969 i 1980, alguns dels quals han tingut molta difusió en cineclubs, universitats, ateneus, associacions de veïns, etc. Entre 1979 i 1983 també imparteix classes de cinema a diferents centres educatius.

L’any 1984, junt amb altra gent, crea a la Bisbal d’Empordà la productora www.videoplay.info, des d’on realitza vídeos turístics, industrials i culturals. I també realitza més de 50 documentals i reportatges de producció pròpia de temes diferents cultura, ensenyament, festes populars, medi ambient i sobretot de revisió històrica.

A partir del 2008 inicia una intensa relació de coproduccions amb Sílvia i Marina Yxart de l’estudi de disseny i comunicació La Vinagreta.